Koirat

Kotonani humputtelee kaksi rotua:
malinois Pommi, labradorinnoutajat Mette, Pihka, Ronja, Wilma ja  sirpakka hännänhuippu Nova!
Labradoreja on väriskaala- keltainen, ruskea ja musta. Jokaista väriä löytyy meidän pirtistämme.
Pihka, Mette ja Pommi-mali
Labbis on ollut se ensimmäinen oma koira. Kotona oli aina koiria ja ihan pienenä itselläni oli cokkereita kaksikin, Tutte ja Lady.

Minos-"labbis" tuli Opaskoirakoulun Rokin jälkeen lohtukoiraksi pikavaroituksella ja Minos on syntynyt ihan rekisteröityyn pentueeseen, mutta mutkahännän takia sitä ei rekattu edes EJ-rekisteriin. En älynnyt siihen aikaan edes sellaista kysyä. Näin Minos jäi seropikoiraksi. Sain Minokselle kuitenkin ALOluokasta kolmostuloksen!

Sitten tuli elämäni koira bordercollie Nelson Briskness-kennelistä. Nepe vei sitten minut tuntemattomaan eli PK-kentille. Nepen kaltaista olin etsinyt ja sellaista ei löytynyt, niin meille tuli Pommi-malinois!

Nelson on se, johon aina vertaan ja sellainen on ihannebeeceeni!


Pikkupaimenen BC Kirke saapui 2004. Kirken kanssa tokoiltiin aina voittajaluokkaan saakka, mutta Kirke alkoi kiljua niin paljon, että se oli ihan pakko lopettaa, kun en saanut sitä hiljaiseksi. TK2 ja BH sentään ovat viralliset saavutukset.
Toki Kirke on innokas hakuilija ja rakastaa esineruutua, tarkkuutta, raunioita. Luonnetestissä oli laukauskokematon, mutta ihan selvästi Kirke paineistuu kentällä ampumisesta. Raunioilla se ei haittaa, koska halu tekemiseen voittaa ampumispelon.
                                   

 Kirke ja Nepe saivat yhden pentueen- kaksi poikaa. Pidin molemmat itselläni, mutta Möykkynen menehtyi moottorikelkan alle pienenä. Möykky olisi ollut se Nepe kakkonen.MörriMöykyt

Isä ja pojat Kankaalla

Pikkupojat raunioille

Talvella kelkka ajoi pienen kuoliaaksi laittomalla autotiellä! 


Mörri jäi kotiin ja sen kanssa on kisattu vain tokossa ja tehty BH. Mörri osaa monenlaista: haukkuu haussa, etsii raunioilla, osaa EK:n osioita. Mörri jäljestää hyvin,  mutta kisat eivät ole missään PK-lajissa suunnitelmissa.


Pommi on aina valmis lähtemään, mutta tottis oli aluksi niin takkuista. Isolta osin oman itseni takia.
Pommilla on vasta BH tehtynä. Pommi on ajanut peltojälkeä mutta kisaaminen on kaukana.

Labbistytöt Mette ja Pihka ovat semmoinen Aivo ja Tollo -pariskunta, että hupsista! Mutta ne ovat niin helppoja ja sosiaalisia ja Pommin parhaita kavereita!

Keväällä 2015 meille syntyi labradoripentue, josta kotiin jäi uros Rokki. Rokki muutti Ouluun ja viipottaa siellä kahden bernin Urhon ja Tuuran sekä Oiva-labbispojan kanssa.

Keväällä 2017 syntyi ruskea labradoripentue ja kotiin jäi Ronja ruskea tyttö Wilma.

Syksyllä 2017 sntyi musta pentue ja siitä on nyt kotona Nova.

Meillä on oma tokotottis- porukka.  Olemme treenanneet myös raunioilla ja koirat ovat tehneet kaikki verijälkeä. Esineruutua treenaamme joka koiralle ja tarkkuusruutu on kiva pieni + pudotettu siihen lisänä.